Schade van engerlingen of emelten

Bron; Ecostyle

Engerlingen

Engerlingen zijn de larven van Mei-, Juni- of Rozenkevers. Ze vreten de wortels van gras aan, waardoor de plant geen water en voedingsstoffen meer op kan nemen. Het gras sterft daardoor af.

De schade is te herkennen aan lelijke, bruine plekken. De grasmat kan gemakkelijk van de grond losgetrokken worden. Onder de graszode ziet u talloze engerlingen zitten

Emelten


Emelten zijn de larven van langpootmuggen. Ze trekken ’s nachts grassprieten de grond in en eten deze vervolgens op. Zo ontstaan er ronde, kale plekken in het gazon. 

Natuurlijk bestrijden met aaltjes

Met aaltjes kunt u engerlingen en emelten gericht bestrijden, op een zeer veilige en duurzame manier. Aaltjes dringen de emelt en engerling binnen, die vervolgens dood gaat. Zo gaan de aaltjes van plaagdier naar plaagdier, tot dat de gehele plaag is bestreden.


”Aaltjes tegen emelten vroegtijdig beschikbaar!”


De aaltjes tegen emelten zijn doorgaans in te zetten van ongeveer augustus t/m oktober, maar nu zijn al andere soorten langpootmuggen gesignaleerd. 2-3 week na de vlucht van de langpootmug komen de eitjes uit en kunnen de emelten bestreden worden met aaltjes.

schade door emelten bron ecostyle schade door emelten bron ecostyle
schade van engerlingen bron ecostyle schade van engerlingen bron ecostyle
ecostyle bron emelten en engerlingen ecostyle bron emelten en engerlingen