Invoer van groenten en fruit in Rusland blijft stijgen

Ondanks subsidies en embargo's Bron: AGF

Bronnen beweren dat de doeltreffendheid van de miljarden dollars subsidies voor de Russische productie van groenten en fruit, terwijl de toegang tot zijn markt wordt beperkt voor leveranciers uit grote producerende landen, uiterst gering blijft.

De invoer van groenten en fruit in Rusland blijft toenemen, zelfs ondanks de devaluatie van de Russische munt en de voortdurende stagnatie van de reële inkomens van de bevolking van het land.

Rusland heeft de invoer van groenten en fruit in 2021 opnieuw opgevoerd. De invoer steeg met 3,4%, en het volume van de invoer bereikte $ 7,6 miljard. Dit is de gemiddelde jaarlijkse groei van de invoer in Rusland in de afgelopen 5 jaar, terwijl het reële inkomen van de bevolking bleef dalen met 5,6% per jaar.

Dit bevestigt de uiterst geringe doeltreffendheid van de pogingen van de Russische regering om de eigen productie te subsidiëren ten einde de bevolking onafhankelijk te kunnen voorzien van plaatselijke groenten en fruit.

Bron: east-fruit.com (https://east-fruit.com/en/news/despite-multibillion-dollar-subsidies-and-embargoes-imports-of-fruits-and-vegetables-to-russia-keep-growing/)

East fruit bron East fruit bron