"Boerenkoolafzet verschilt per dag, spruitenmarkt zeer stabiel"

Bron: AGF

Tholen - Veel mensen gaan stralen als de zon schijnt, bij Glas Groenten in Broek op Langedijk worden ze over het algemeen juist vrolijker als het kouder wordt. ”Dit worden voor ons de maanden waarin het moet gaan gebeuren. Hopelijk gaat de temperatuur nog wat zakken”, vertelt Mike Glas.

Het bedrijf heeft de boerenkool als paradepaardje en regelt hiervoor de teelt, oogst, verwerking en verpakking op het eigen bedrijf, waarna de boerenkool zijn weg vindt naar zowel de exporteurs als supermarktklanten. ”De markt voor boerenkool verschilt per dag, ook afhankelijk van het weer. Nu schijnt de zon weer en zien we de vraag gelijk wat minder worden.”

”De vraag naar spruiten is dit seizoen goed. Normaal zakken de prijzen gedurende het seizoen vaak wat weg, maar nu blijven ze redelijk stabiel. Ik hoor dat er vooral redelijk wat export is naar landen als België en Polen”, vertelt Mike. ”Wij mogen zelf niet klagen over de opbrengsten, die zijn in Noord- en Zuid-Holland, waar onze groenten geteeld worden gewoon goed. Ook de kwaliteit van de groenten is prima.”

”Wat we wel merken, is dat de supermarkten momenteel strijden voor iedere cent. Ze merken dat de mensen minder te besteden hebben en bieden de groenten zo goedkoop mogelijk aan. Dat zorgt voor wat spanning op de markt, omdat er na alle kostenstijgingen in de teelt eigenlijk een hogere prijs nodig is. Maar we klagen niet en de afzet is vergelijkbaar met vorig jaar.”

Voor meer informatie:
Mike Glas
Glas Groenten
Dulleweg 36
1721 PM Broek op Langedijk
+31 (0)226 313 981
info@glas-groenten.nl  
www.glas-groenten.nl 

 

Mike Glas bron AGF Mike Glas bron AGF